Rondreis Calabrië

Wanneer
21-oct Brussel – Napels 10.25 – 12.45 uur
29-oct Catania – Brussel 20.35 – 23.25 uur
 
Reissom
Bij minimaal 30 tot 35 deelnemers is de reissom € 1498,- per persoon
Bij minimaal 25 tot 30 deelnemers is de reissom € 1549,- per persoon
Bij minimaal 20 tot 25 deelnemers is de reissom € 1598,- per persoon
 
Toeslag 1-persoonskamer € 230 per persoon
 
Niet inbegrepen bij de basisreissom:
 • Toeslag ruimbagage
 • Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht.
 • Entreegelden, circa € 75,-.
 • Kosten eventuele lokale gidsen.
 • Reserveringskosten, € 20,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
 • SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht)
 
Kosten voor bus (opstapplaatsen Vlissingen, Oost-Souburg, Middelburg, Kapelle), heen en terug Brussel en fooienpot zal rond de € 100 per persoon zijn.
 
Indien het aantal reizigers minder dan het minimum aantal deelnemers bedraagt, zijn wij genoodzaakt de veranderingen in de reissom door te belasten.
 
Inbegrepen bij de basisreissom:
 • Vlucht met Brussel Airlines van Brussel naar Napels en Catania – Brussel .
 • Vliegbelasting.
 • Luchthavenbelastingen en heffingen.
 • Vervoer in een lokale touringcar.
 • Verblijf in goede toeristenklassehotels.
 • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad of een douche en een toilet. 
 • Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer.
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
 • De excursies zoals omschreven.
 • Audiosysteem.
 • Toeristenbelasting.
 • Begeleiding tijdens de reis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider.
 • 100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. 
 
VOORLOPIG ZIJN 30 VLIEGTUIGSTOELEN IN OPTIE TOT 14 FEBRUARI 2022
 
Aanmelden t/m 13 februari 2022. Betalen is nog niet noodzakelijk. Hierover krijgt u t.z.t. bericht.

Evenement-informatie

Startdatum 21 oktober 2022
Einddatum evenement 29 oktober 2022 23:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Registratie einddatum 5 maart 2022
Voor welke datum mogen deelnemers nog annuleren? 21 oktober 2022
Aangemaakt door Personeelsvereniging Rijkswaterstaat Zeeland
Locatie Calabrië
Categorieën Reis binnen Europa

Agenda's

Dag 1

Brussel - Napels We vliegen naar het zuiden van Italië. Na aankomst op de luchthaven in Napels rijden we naar ons eerste hotel in de omgeving van Cosenza. Onderweg brengen we een bezoek aan het elegante Salerno, waar u met uw reisleider een wandeling maakt langs de boulevard en door het sfeervolle oude gedeelte van deze bijzondere stad. (ca. 320 km)

Dag 2

Cosenza en Stilo Deze ochtend rijden we naar Cosenza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier leren we in een interessant museum meer over de oudste geschiedenis van Calabrië. Terug in het heden ontdekken we het moderne Cosenza, dat sinds kort een nieuwe brug van de Spaanse architect Santiago Calatrava heeft. We wandelen door het museo all’aperto Bilotti, een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst, dat zich in de belangrijkste winkelstraat van Cosenza bevindt. Hier zien we beelden van onder andere Salvador Dali, Giorgio de Chirico en Emilio Greco. Na vrije tijd voor de lunch in het gezellige centrum rijden we naar Stilo, waar we, indien mogelijk, de kleine maar zeer bijzondere Byzantijnse kerk bezichtigen. De kerk, met haar vijf koepels, staat symbool voor de overwinning van de christenen op de heidenen. We overnachten nabij Roccella Ionica. (ca. 200 km)

Dag 3

Gerace, Locri en kustroute In Gerace, prachtig gelegen op een rots, bezoeken we de imposante kathedraal. Ook bewonderen we de oude stadsmuren en de resten van het kasteel. Bij het zien van deze verdedigingsbouwwerken kunnen we ons voorstellen dat dit in de 9e eeuw een veilige schuilplaats voor de aanvallen van Saracenen geweest moet zijn. In Locri bezoeken we vervolgens het archeologisch museum en het opgravingsterrein. Vanuit Locri rijden we een prachtige kustroute, waar Calabrië beroemd om is. We genieten van hoge kliffen en witte stranden en worden regelmatig getrakteerd op prachtige uitzichten over de Ionische Zee. We eindigen de dag met een bezoekje aan Pentedattilo. De bewoners van dit stadje moesten eind jaren zestig van de vorige eeuw hun thuis verlaten in verband met aardbevingsgevaar. Langzaamaan komt, dankzij kunstenaars en vrijwilligers, het leven terug in dit voormalige spookstadje. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in de omgeving van Reggio di Calabria. (ca. 160 km)

Dag 4

Palmi en Scilla We rijden op deze ochtend langs de kust noordwaarts. In Palmi bezoeken we het cultureel centrum Leonida Repaci, een groot complex met verschillende musea. In het vissersdorpje Scilla is het heerlijk struinen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes zult u her en der op oude fonteinen en kleine kerkjes stuiten. Geniet u hier, na een gezamenlijke wandeling, van een terrasje aan het strand, waar de kleurrijke vissersbootjes liggen. Neem daar ook even de tijd om de oude wijk Chianalea di Scilla te bezoeken. Deze borgo wordt ook wel het Venetië van Calabrië genoemd: de kleine huisjes zijn namelijk net als in Venetië, op het water gebouwd. Ze worden van elkaar gescheiden door smalle kanaaltjes, viuzze, die uitmonden in de Tyrreense Zee. (ca. 100 km).

Dag 5

Reggio Calabria We duiken onder in het eeuwenoude verleden van de regio met een bezoek aan het archeologisch museum, een van de belangrijkste musea van Zuid-Italië. In de oudheid was het zuiden van Italië, net als Sicilië, door de Grieken gekoloniseerd. In het nationaal archeologisch museum van Reggio Calabria herleven we deze geschiedenis van Magna Graecia, Groot-Griekenland. Uiteraard bewonderen we de wereldberoemde bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden die in 1972 voor de kust van Riace uit zee zijn opgedoken. De kracht en perfectie van deze grootse Griekse beelden uit de 5de eeuw voor Christus is onovertroffen! We rijden naar de omgeving van Tropea/Vibo Valentia, waar we de laatste drie nachten verblijven. (ca. 100 km)

Dag 6

Eolische eilanden Wanneer de weersomstandigheden het toelaten genieten we tijdens een boottocht naar de mooiste Eolische eilanden van een heerlijke dag op en aan het water. De Eolische eilanden staan bekend om hun fascinerende geologische karakter (twee van de eilanden, waaronder Stromboli, zijn actieve vulkanen!), interessante geschiedenis, mooie stranden en prachtige vergezichten. Onze eerste stop is op Lipari, het grootste en belangrijkste eiland. Hier bezoeken we het pittoreske oude centrum en kunt u het archeologisch museum bezoeken (kosten niet inbegrepen). Onze laatste stop is op Stromboli, ook wel de vuurtoren van de Middellandse Zee genoemd door haar volop aanwezige vulkanische activiteit. Na een lange maar heerlijke dag varen we aan het begin van de avond terug naar Tropea/Vibo Valentia.

Dag 7

Pizzo en Tropea Deze ochtend bezoeken we de Chiesi di Piedigrotta, een kleine maar unieke kerk uitgehouwen in de rotsen. De kerk is uitsluitend te bereiken via vele trappen; u moet dus goed te been zijn! Na dit bezoek en alle inspanningen kunt u genieten van een Tartufo di Pizzo, de heerlijke Italiaanse ijsspecialiteit uit de regio. Het door helderblauw water omgeven Tropea kan met recht worden gezien als een van de juweeltjes van de godenkust, de Costa degli Dei. Het stadje torent meer dan vijftig meter boven de zee en het strand uit. Tijdens het slenteren door de geplaveide straatjes genieten we van onverwachte doorkijkjes op de zee, levendige pleintjes en gezellige terrasjes. De blikvanger is de pittoreske Chiesa di Santa Maria dell’Isola-kerk, boven op een klif en bijna helemaal omringd door de zee. Een heerlijk einde van een unieke reis! (ca. 70 km)

Dag 8

Naar Taormina Vandaag rijden we zuidwaarts en maken de oversteek naar het schateiland Sicilië. Hier zullen we een bezoek brengen aan het beroemde Taormina. U kunt het schitterende Griekse theater bezoeken, waar u met helder weer een mooi uitzicht heeft op de vulkaan de Etna. We overnachten in de omgeving van Taormina. Het diner is ook vanavond inbegrepen. (ca. 160 km)

Dag 9

Catania - Brussel We worden naar de luchthaven van Catania gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. (ca. 65 km.

The event was cancelled. We are not longer accepting registration